La Campanya de Medicaments Solidaris que té lloc a Olesa busca voluntaris per a l'edició d'aquest any. El projecte fa 10 anys que es du a terme. Enguany hi participen quatre farmàcies del municipi. L'acció és organitzada per l'ONG Banc Farmacèutic.

El dia 4 de març del 2017, de les 10 del matí a les 2 de la tarda, es durà a terme l'acció «Compra un medicament per a qui ho necessita», que consistirà que els ciutadans comprin un dels prop de 65.000 medicaments sol·licitats per les 128 entitats assistencials de tot l'Estat. Els voluntaris fan d'animadors per mirar que hi hagi la màxima col·laboració.

Els voluntaris són imprescindibles, segons han explicat fonts municipals, perquè la Campanya de Medicaments Solidaris funcioni correctament. Els voluntaris han de presentar-se a la farmàcia que els ha estat assignada el 4 de març del 2017, i abans rebran una petita formació en un reunió que s'ha de celebrar en una data per concretar uns quants dies abans de l'acció. En aquesta jornada prèvia se'ls explica detalls sobre el funcionament de la campanya, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments.

Els voluntaris poden escollir la farmàcia on volen participar a través de l'aplicatiu informàtic. Es poden consultar les farmàcies col·laboradores de Banc Farmacèutic a través de la web www.bancofarmaceutico.es. Els voluntaris també poden inscriure's a la mateixa web.

El president de l'ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, ha explicat que «la Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, on les persones hi participen de forma desinteressada (ciutadania, voluntariat i farmàcies)». Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies.