Igualada incorporarà el 2018 un nou sistema de pagament del transport públic a través d'un xip sense contacte. La novetat, l'anomenada targeta T-Mobilitat, que serà aplicable a totes les poblacions que depenen de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), es va presentar ahir al Mobile World Congress. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CiU), va assistir ahir a la presentació de la T-Mobilitat. Durant l'acte, va poder comprovar, en primera persona, com funcionarà el nou sistema de pagament del transport públic mitjançant la tecnologia de xip sense contacte.

Castells va comprovar el nou sistema en la visita a l'estand de l'ATM de Barcelona, organitzada per l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). A més a més de l'alcalde d'Igualada, també van assistir a aquesta presentació el president de l'AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, i altres membres del Comitè Executiu de l'AMTU, representants dels municipis d'Arenys de Munt, Manresa, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Sabadell, Sant Cugat de Vallès i Terrassa, i el director general de l'AMTU, Joan Prat. Tots ells formen part d'aquesta associació, que agrupa 91 entitats, entre les quals hi ha 89 municipis i 2 consells comarcals, amb una població representada de 2 milions d'habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions el 2016.

En el transcurs de la presentació es va dur a terme una demostració del nou mètode de pagament sense contacte que es posarà en marxa amb la T-Mobilitat. Aquest sistema també es pot veure en un vídeo promocional d'ATM.

Els assistents van participar en una simulació de pagament i validació d'un bitllet de transport públic, tot realitzant un circuit pel mateix estand de l'ATM.

D'aquesta manera, els alcaldes van poder comprovar en primera persona el canvi radical que suposarà la seva implantació, ja que el nou sistema de pagament serà més ràpid i còmode.