La Fira de l´Ensenyament d´Igualada, que es va celebrar a l´antic Escorxador els dies 3 i 4 de març, va rebre 1.800 visitants entre les dues jornades. Aquesta era la primera ocasió en què l´esdeveniment se celebrava també en dissabte, facilitant que el poguessin visitar joves acompanyats de les seves famílies. Els visitants hi van trobar estands informatius, xerrades i assessorament a la seva mida. La Fira, de periodicitat anual, s´adreça principalment als joves d´Igualada i l´Anoia que es trobin entre 4t d´ESO i els 20 anys i que estiguin decidint els seus itineraris personals, acadèmics i professionals.

En aquesta edició s´ha incrementat el nombre d´universitats i centres d´estudis superiors, tant públics com privats, arribant a un total de 30 i destacant entre les novetats la presència de l´Escola de Turisme d´Andorra. També s´hi van aplegar 25 centres de formació professional i contínua i, per primer cop, cossos de seguretat i emergències, com Mossos d´Esquadra, Agents Rurals o Bombers de la Generalitat. La fira també ha tingut un caire més inclusiu, amb la presència del Grup Àuria, oferint en aquest cas programes de formació adaptada.

Aquest 2017 s´hi han desenvolupat més xerrades informatives i s´hi han tractat àmbits més diversos. També es proposava, com una altra de les principals novetats, un punt d´orientació personalitzada per atendre les consultes de joves i famílies. Aquesta ha estat una iniciativa molt ben acollida que fa que, de cara a l´any vinent, el departament de Joventut de l´Ajuntament d´Igualada ja valori augmentar el nombre d´orientadors.