El PDeCAT presentarà aquest mes de març una moció als ajuntaments de Vilanova, Vilafranca, el Vendrell i Igualada per reclamar que la recent vegueria Penedès es desplegui amb una capitalitat compartida entre les quatre ciutats. Aquest és un model que s'havia anunciat per a la vegueria de la Catalunya central quan es parlava de repartir protagonismes entre Manresa, Vic i Igualada, però que es va frustrar per dos motius: un primer, perquè Igualada va renunciar a tenir cap protagonisme a la Catalunya central, i l'altre, perquè la Generalitat ha anat repartint delegacions entre Manresa i Vic però sense definir clarament quin era el paper de les ciutats.

El govern i el Parlament, tampoc no s'han definit en el cas del Penedès, i aquesta mateixa indefinició és la que volen aclarir les ciutats. El Partit Demòcrata sosté que les quatre capitals requereixen "igualtat de condicions" i demana que el Consell de Vegueria funcioni de forma itinerant, amb seu compatida. Al mateix temps, la moció insta la Generalitat a repartir les seus dels serveis territorials dels diferents Departaments manera equidistant. El primer ajuntament on el PDeCAT ha registrat el text és a Vilanova i la Geltrú, a través del grup municipal de CiU, mentre proposa a la resta de grups que se sumin al text per garantir la "cohesió territorial, social i econòmica" del Penedès.

La moció impulsada pel PDeCAT Penedès arriba escassament una setmana després que els alcaldes de les quatre ciutats, Neus Lloveras, Pere Regull, Martí Carnicer i Marc Castells, signessin un comunicat conjunt reclamant la cocapitalitat de la vegueria el dia que es desplegui el nou mapa territorial català. A la carta, els alcaldes defensaven "posar en valor" cadascuna de les quatre ciutats com a manera de consolidar les respectives comarques dins la nova vegueria, a través d´un nou treball "en xarxa".