L'Ajuntament de Masquefa tindrà els drets del gruix de les instal·lacions de l'emblemàtica entitat de l'Alzinar durant els propers 25 anys i d'aquí a una setmana comença a fer-hi obres per adequar l'edifici de serveis a la normativa actual. L'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el president de l'entitat, Manel Ferrer, van explicar ahir a la tarda el conveni que han signat, que permetrà a l'Ajuntament dirigir la gestió de la piscina pràcticament com un servei municipal i a l'entitat, refer-se, de mica en mica, d'una situació econòmica que l'havia dut a presentar un preconcurs de creditors. La situació econòmica de crisi ara ha revertit, segons el president de l'Alzinar, tot i que les conseqüències es pagaran durant anys.

Fa poc més d'un any, l'entitat tenir deutes per valor de més de 80.000 a petites creditors i proveïdors, que tenallaven la seva economia. «Quan vam entrar no podíem pagar res, ni nòmines ni Seguretat Social», ha explicat Ferrer.

L'Ajuntament i l'Alzinar han signat un conveni pels propers 25 anys pel qual l'entitat lloga les instal·lacions al consistori per un valor anual de 7.000 euros. L'entitat també va demanar diners als socis. Amb aquestes aportacions va poder tapar els forats més immediats, pagar nòmines i afrontar la restructuració de treballadors. I amb els diners de l'Ajuntament, l'entitat ha pogut demanar una crèdit a 8 anys a una entitat financera, que li permet pagar els deutes als petits proveïdors i a una sèrie de socis que van aportar diners en el moment més delicat per sortir d'una situació de crisi econòmica i, pràcticament, de fallida. També ha trobat suport econòmica del departament de Cultura de la Generalitat. Ferrer també va admetre que a part de l'ajut que ha rebut per part de l'Ajuntament, l'empresa d'aigües també ha condonat un deute de gairebé 10.000 euros.

L'alcalde de Masquefa va explicar que amb la cessió d'ús de les instal·lacions l'Ajuntament inicia un procés d'obres de millora a l'edifici central. Cedirà dos espais a l'Alzinar, que es destinen a vestidors d'homes i dones del pàdel, activitat que queda en mans de l'entitat, i remodela tota la resta. Se suprimiran les actuals escales d'accés, s'entrarà pel pàdel, hi haurà una zona de serveis comuns, es mantindrà el bar (que gestionarà l'entitat) i es milloraran la resta d'instal·lacions de l'edifici de serveis.

Boquete va assegurar que amb 25 anys, que és el temps de durada del conveni, les obres que s'hagin fet estaran amortitzades, i si hi ha reversió, és prevista.