Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l'estació d'Igualada a mode de prova pilot. Igualada segueix el model que també s'ha implantat a la mateixa línia de tren, a Martorell.

La instal·lació consta d'un aparell amb dos endolls per a dues places d'aparcament. Els punts de recàrrega permetran als usuaris de FGC deixar connectat el vehicle elèctric a la zona de recàrrega de les estacions, mitjançant el sistema de targetes RFID LIVE que, segons s'assegura, és «fàcil, intuïtiu i gratuït». La iniciativa busca potenciar el canvi modal entre el vehicle privat elèctric i el transport públic elèctric i facilitar la implicació sectorial d'empreses privades per a la promoció del transport sostenible. La instal·lació ha estat sufragada per les empreses privades que participen al projecte.

La instal·lació dels punts de recàrrega és fruit de l'acord de col·laboració, signat el març del 2015, entre el departament de Territori i Sostenibilitat; Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; el Clúster d´Eficiència Energètica (CEEC); el Clúster Railgrup; l'associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour i les empreses Simon, ImesAPI i Empark per tal de realitzar un projecte pilot de punts de recàrrega.