La junta de govern de l'Ajuntament de Calaf ha aprovat el projecte executiu de l'obra de rehabilitació del portal de l'Hospital, una de les portes d'entrada al que havia estat el recinte emmurallat de Calaf. L'actuació, amb un cost de 13.164,80 euros, té una subvenció de la Generalitat de 8.000 euros. L'acord es va prendre en la darrera reunió d'aquesta junta, dilluns passat, segons han explicat fonts del mateix Ajunament.

El portal de l'Hospital, també conegut com a portal del Carme. situat al cor de Calaf, requeria una intervenció tenint en compte el seu avançat estat de deteoriorament. L'objectiu és fer les obres necessàries per recuperar la seva estructura que, en diferents punts, es troba malmesa i presenta un procés de degradació important. La rehabilitació anirà a càrrec d'un expert restaurador amb la previsió que pugui començar el proper més d'abril.

En l'actuació es consolidarà la part superior del portal, a fi que no prosperi el seu procés de deteriorament, i es concentrarà en el brancals de l'arc, els arcs de mig punt i la paret superior sobre de l'arcada. S'eliminaran materials inadequats i la catifa biològica alhora que es netejarà l'estructura. A més es consolidarà el suport de pedra i es farà una intervenció perquè tota la volta tingui major estabilitat.