Capellades celebra aquest cap de setmana una de les seves festes més importants, el Mercat Figueter, que té com a nucli central el dia d'avui. Ahir dissabte, però, ja van començar els actes, amb la trentena edició del concurs de pintura ràpida Joan Campoy, que va repartir un total de 24 participants pels llocs més pintorescos del municipi anoienc.

Tradicionalment, i també actualment, aquesta trobada tenia lloc el segon diumenge de quaresma i incloïa una fira de compravenda de diversos productes permesos segons el calendari religiós: fruits secs, pesca salada, bacallà i, en especial, les figues, motiu pel qual el certamen rep aquest nom.

El mercat inclou la Mostra de comerç local i d'entitats de Capellades; per als col·leccionistes i els més curiosos, de 10 del matí a 2 del migdia, es farà la dissetena Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, al parc de la Bassa. D'altra banda, cinc minuts més enllà d'aquesta localització, concretament, a la plaça Sant Jaume, s'hi desenvoluparà durant tot el dia el Mercat d'Antiquaris i Col·leccionistes. Pel que fa a les actuacions i activitats, començaran des de bon matí fins a mitja tarda i inclouran l'art de carrer, els Falcons de Capellades, els grups Meconio i Fighter Pillow, l'espectacle infantil Mr. Parfum i el Ball del Mercat Figueter, entre d'altres.

El Mercat Figueter de Capellades també disposarà d'un àmbit de degustacions, amb food trucks.

Els més petits també tindran el seu espai amb un circuit de karts, una sala de tallers i jocs i les atraccions habituals. Durant el dia es podran visitar les exposicions i els museus de Capellades.