El diumenge 9 d'abril se celebrarà a Calaf la segona edició de l'EcoFira, l'única fira dedicada al producte ecològic a la comarca de l'Anoia i a l'Alta Segarra. Els mateixos organitzadors expliquen que «es tracta d'una mostra que s'està posicionant com una referència entre els certàmens d'aquesta matèria» i, enguany, «creix amb el nombre d'activitats paral·leles i amb un segon espai ecogastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics i naturals».

La proposta, organitzada per l'Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es convertirà, en paraules del govern, «en un aparador i punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país».

En aquests moments, ja hi ha 50 empreses de diferents sectors d'arreu de Catalunya que han confirmat la presència a la fira. Els visitants hi podran trobar estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient.

Hi ha una desena d'establiments i empreses de serveis de Calaf i l'Alta Segarra vinculades al sector eco que disposaran d'un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles. És el cas de l'empresa La Bacicleta, que farà sortides amb bicicletes btt elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat, que farà tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics, i Ecoment, que oferirà un taller de cuina solar per als nens. L'Atelier Pintalalluna proposarà un taller sobre artesania amb reciclatge, i l'Observatori de Pujalt, un altre sobre meteorologia.

El Centre de Bellesa Imatge, amb els seus tractaments de bellesa i salut naturals; Cat Patrimoni, amb demostracions de bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals, i el taller mecànic Xavier Caballol, que fabrica barbacoes i forns ecològics, seran les empreses calafines que també participaran en aquesta segona edició de l'EcoFira. El certamen també farà una aposta per la gastronomia ecològica i per aquest motiu passa d'un espai, com hi havia l'any passat, a dos. S'ubicaran en dos punts neuràlgics de la mostra i estaran oberts durant tot el dia. Hi haurà taules i cadires per degustar bé els plats.