TIC Anoia, conjuntament amb l'Ajuntament d'Igualada, vol crear un espai d'empresaris comú destinat a les tecnologies relacionades amb la comunicació. La idea que ahir es va avançar de manera esquemàtica es concretarà la setmana que ve en el decurs d'un sopar que tindrà lloc el proper dia 5 d'abril.

Fonts de TIC Anoia van anunciar que fa temps que estan parlant amb diferents agents per fer madurar aquesta idea, i que en aquests moments ja es pot dir que es pot tirar endavant.

El dia 5 es farà una nova edició del dinar Networking, en el qual es presentarà aquesta idea de crear «un hub TIC a la ciutat d'Igualada», que els mateixos impulsors defineixen com «un centre que aglutini les empreses TIC de la comarca i que serveixi com a potenciador del sector». Aquesta unió de projectes necessita un paraigua físic, i els seus impulsors estan oberts a estudiar l'adaptació o construcció d'un edifici «que aculli tot l'univers d'empreses TIC per millorar-ne la coordinació».

Durant el dinar Networking es presentarà aquest projecte en societat, davant de les empreses TIC que acudeixin a la trobada, i davant de l'alcalde d'Igualada, la primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció econòmica, Àngels Chacón, i davant del conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget.

La voluntat d'aquest col·lectiu és trobar l'aprovació de la seva idea entre els partits d'Igualada i poder dur a terme el projecte físicament «en els propers mesos», segons fonts dels empresaris.

L'anàlisi que ha fet TIC Anoia de la situació de les empreses del seu sector és que estan dispersades entre diverses localitzacions i «creiem, des de TIC Anoia, que és important centralitzar-les en un espai per poder ser més forts i competitius». A part de ser una solució per a possibles noves empreses, també volen aglutinar altres iniciatives que ja estiguin iniciades i que podrien tenir com a principal necessitat els problemes d'espai. Per desenvolupar el seu projecte, els anoiencs s'han emmirallat en Palo Alto Barcelona i el Pier01 Tech Barcelona.

Miquel Martí i Santiago Errando, responsables, respectivament, del Pier01 Tech Barcelona i de l'espai Palo Alto, seran al dinar per presentar els seus centres. Aquests, són dos dels centres TIC de referència del país. Pier01 Tech s'ubica al moll Vell de Barcelona, i Palo Alto, a Poblenou. Tots dos comparteixen característiques; es van construir en edificis vells abandonats i aquí van crear espais de coworking i networking. En aquests espais es poden compartir idees, sinergies i també experiències.

En el cas igualadí, el proper dia 5 hi ha dues persones que explicaran la idea: Xavier Claramunt, arquitecte i consultor, i Ramon Enrich, director d'art i cofundador de REC.0. L'exposició anirà seguida d'una taula rodona per recollir aportacions i aclarir dubtes.

Els organitzadors del dinar Networking el pensen perquè sigui un espai de reunió de les empreses TIC de l'Anoia. Les inscripcions a l'àpat es poden fer a www.ticanoia.cat.