Igualada ampliarà el campus universitari al centre de la ciutat. Les actuals instal·lacions del Pla de la Massa quedaran petites en breu segons les previsions de creixement. L´Ajuntament de la capital de l´Anoia ha concretat una operació d´intercanvi urbanístic amb la Fundació Antic Hospital que li permetrà créixer al costat del centre de simulació en salut 4d Health. La voluntat és que aquesta ampliació d'espais universitaris es concretin en un nou aulari i una residència d´estudiants que podria ser per a una seixantena de persones.

Els equipaments universitaris del centre de la ciutat s´ubicaran a l´antic hospital, a l´entorn d´on s´ha construït el centre de simulació 4D Health, i la peça de terreny que ocuparà és la que conforma l´espai delimitat per l´avinguda Verdaguer, i els carrers Cardenal Vives, Sant Carles i Joaquima de Vedruna. En aquesta mateixa illa també hi ha els pisos per a gent gran ViureB1.

L´Ajuntament d´Igualada ja era propietari de gairebé el 50% d´aquesta illa, però durant mesos ha estat duent a terme una negociació amb la els responsables de la fundació Antic Hospital, entres els quals hi ha les parròquies d´Igualada, el mateix Ajuntament i una sèrie de persones a títol individual (patrons). L´acord final ha estat de fer una permuta: l´Ajuntament es fa amb la propietat de tota l´illa i a canvi dóna a la fundació la torre de Cal Salinas, un edifici que en un futur podria estar destinat a algun centre de tipus social.

L´operació, que ara està pendent que la ratifiqui el departament de Governació de la Generalitat, va passar pel ple de dimarts al vespre com un assumpte sobrevingut. El valor dels terrenys i de la torre de cal Salinas s´han taxat en una xifra al voltant del mig milió d´euros, segons Àngels Chacón, primera tinent d´alcalde.