Pocs minuts després de les dues de la tarda, i amb l´atenta mirada d´una platea totalment entregada, els centenars d´olesans i olesanes que un dia més feien possible l´espectacle veien tancar-se el teló de La Passió per darrera vegada aquest any. Mentre els actors i les actrius començaven a acomiadar-se els uns als altres, entre els assistents vinguts d´arreu de Catalunya s´hi comentava la impactant posada en escena del drama sacre olesà i se´n lloava la interpretació dels diversos papers principals.

I és que, segons informa l'Ajuntement d'Olesa de Montserrat, pel president del Patronat, Sam Carrique, i pel responsable de l´equip de direcció del muntatge, Ignasi Campmany, aquesta temporada de Passió ha sigut una de les millors dels darrers anys des del punt de vista artístic i escènic malgrat el relleu en papers principals, una aposta que Carrique qualificava d´arriscada el dia de l´estrena de la temporada, ara fa una mica menys de dos mesos. I és que aquesta temporada s´ha caracteritzat per flamants incorporacions motivades pel simple fet que hi ha actors que l´any que ve ja han anunciat que no seguiran en el seu paper.

Així, aquesta temporada s´ha tancat amb l´estrena en el paper de Judes de Josep Maria Cascante, després de deu anys de ser interpretat per Ignasi Campmany, també responsable de l´equip de direcció. Pel que fa al Sant Joan, s´hi ha incorporat Daniel Busson (que compartirà paper amb Pau Povill i Roger Forn, que estat el darrer any que l´ha interpretat). Al paper de Sant Pere s´hi ha incorporat Francesc Xairó (que l´ha compartit amb Raül Díaz i Joan Povill, que la temporada vinent ja no el farà); i en el paper de la Mare de Déu s´hi ha incorporat Silvia de Paco, que l´ha compartit amb Tona Cerdeira i enguany per darrer cop amb Núria Riera.

Tot un reguitzell de noms, la majoria d´actors i actrius amateurs. Precisament, pel president de La Passió aquest ha estat un dels grans secrets que un any més han tornat a fer únic un espectacle que mica en mica comença a recuperar públic. Precisament, si bé encara no hi ha xifres oficials d´assistència, Sam Carrique ha assegurat que "molt probablement la xifra d´espectadors serà major que en el darrer any" (quan ja van visitar la Passió prop de 7.000 persones). En aquest sentit, si bé Carrique ha assegurat que amb aquestes xifres encara no poden donar-se per satisfets, ha qualificat de "molt positiva" la tendència a l´alça de la xifra d´espectadors que ve repetint-se des de tres anys ençà.

Qui també estava d´allò més satisfet per la feina ben feta durant la temporada era el cap visible de l´equip de direcció escènica de La Passió, Ignasi Campmany. Pel responsable de l'equip artístic del muntatge, el tret més positiu de la temporada d´enguany ha estat veure com centenars d´olesans i olesanes des de l´anonimat han seguit aportant el seu gra de sorra per tornar a fer un any més un gran espectacle.

De la mateixa manera, Campmany ha valorat molt positivament la feina feta pels diversos actors i actrius que enguany s´han estrenat encarnant un dels papers rellevants del drama sacre i ha destacat la funció especial de l´obra que es va fer Divendres Sant, amb la recuperació de diversos quadres, i que va servir per reunir una xifra major d´espectadors que en la mateixa data d´anys anteriors. Així ho ha explicat Campmany als micròfons d´Olesa Ràdio, on també ha explicat que encara és molt d´hora per poder parlar dels possibles canvis escènics que es podrien introduir —o no— a l´espectacle de cara l´any vinent.

La darrera representació de la temporada ha estat seguida per prop de 500 persones, que un cop més s´han mostrat sorpreses per l´espectacle olesà. Aquests propers dies, l´equip de direcció i del Patronat es reuniran per fer una valoració exhaustiva i detallada per analitzar com ha anat la temporada 2017.