El Motor Club Micorella i l'Ajuntament de Martorell inauguren dissabte que ve a les 6 de la tarda el bike park de Martorell, un espai per a la pràctica del BMX i del bicitrial. Es tracta d'un espai obert a tothom. Està situat al número 2 de l'avinguda Comte del Llobregat (entre Pintures Martorell i el concessionari de la SEAT).

L'expilot català Pere Pi, que va ser el primer fabricant de bicicletes de trial en sèrie, serà el convidat d'honor als actes d'inauguració, en què els joves podran practicar. Els organitzadors han previst que hi hagi monitors que dirigeixin curses gratuïtes d'iniciació al BMX. A més a més, hi haurà bicicletes de la marca especialitzada Monty per a qui s'animi a provar-ho i, en acabar, xocolatada per a tots els assistents.

«Aquí a Martorell majoritàriament tenim esports de pista i de camp, però també tenim altres disciplines que necessiten el seu propi espai. I, com que sempre intentem respondre a tot allò que ens demanen les entitats esportives del municipi, ara hem habilitat aquest espai», ha explicat la regidora d'Esports, Belén Leiva, al web municipal.

El bike park, segons fonts municipals, arriba a Martorell per la petició que n'havia fet el Motor Club Micorella, que fins fa poc practicava el bicitrial en un circuit improvisat al barri de la Font de la Mina, que els va quedar petit.

Presidit pel martorellenc Pere Mas, el Micorella continua la tasca i la passió per les bicicletes i les motos de trial del ja desaparegut Club Bultesa del Martorell dels anys setanta.

Públic i gratuït

La pràctica del BMX (germana del motocròs) i del bicitrial neix de la necessitat feta imaginació, quan joves aficionats a aquestes disciplines, que tradicionalment es porten a terme amb motocicleta, van optar per la bicicleta per emular els seus ídols.

La nova instal·lació martorellenca per a la pràctica del bicitrial i el BMX és pública i gratuïta i estarà oberta tot l'any. Ocupa 1.420 metres quadrats i disposa d'un circuit de BMX, amb salts i viratges peraltats, al llarg de tot el perímetre, i de vuit zones de bicitrial (quatre de les quals estan pensades especialment per als més petits), amb obstacles fets amb elements naturals com ara troncs d'arbres i pedres d'escullera.

El març del 2015, Martorell va estrenar la BLEM Skate Plaça, ubicada a la plaça de la Font dels Pastorets del barri del Pla i dedicada a esports urbans com l' skate o el roller. Amb el bike park l'Ajuntament continua ampliant l'oferta d'espais de lliure accés on es poden practicar esports.