Les noves places del servei de neteja que crearà l'Ajuntament de Vilanova del Camí no seran de jornada sencera, sinó de 30 hores setmanals, segons l'acord que va aprovar l'Ajuntament, amb els vots només de l'equip de govern (PSC, VA, IPV i Decide). Es crearan 23 places, una de les quals serà exclusiva per a persones amb alguna discapacitat. Coincidint amb la creació d'aquests llocs de treball, es posa fi a la concessió del servei de neteja d'edificis municipals que l'Ajuntament tenia concedit a una empresa d'una unió temporal d'empreses amb participació majoritària de la fundació Àuria.

El ple de dilluns va ser crispat, primer per aquest punt, en què es van enganxar govern i oposició, i després perquè en els precs i preguntes tant els treballadors de la neteja com veïns afectats per l'obertura del carrer Cervantes van mostrar la seva disconformitat, amb moments de molta crispació. El primers van demanar de tenir garanties de continuïtat de feina i de no perdre condicions laborals, mentre que els segons asseguren que el projecte urbanístic és inviable perquè els pocs veïns que hi ha, nou famílies, haurien de pagar 500.000 euros.

El debat del ple va servir, també, per anar coneixent detalls del canvi, sense acabar d'aclarir el perquè de passar d'un règim de concessió a tenir un servei amb personal propi de l'Ajuntament. Sí que es va saber, perquè ho diu l'acord pres, que les places que es creen són de 30 hores setmanals (ara les treballadores tenien jornades diferents), fet que va propiciar un dels retrets de l'oposicio al nou govern. L'exalcaldessa Vanesa González (V365), destituïda fa 4 mesos, es va mostrar especialment combativa dilluns i va posicionar-se al costat de les treballadores i dels veïns afectats. Ella va posar sobre la taula, entre altres acusacions, que les noves places son de 30 hores, el que vol dir que es pagaran 300 euros menys al mes a les treballadores respecte els sous actuals.

V-365, ERC i CiU, els tres grups que fins a principi d'any formaven govern, van posar en dubte que s'hagués de fer el canvi, van indicar al govern que hi havia marge legal per prorrogar la concessió actual dos anys més i van demanar amb insistència que se subrogués el personal, per garantir-los la feina sobretot tenint en compte que es tracta d'una plantilla que de mitjana té més de 55 anys, que hi ha molts casos en què aquest sou és l'ingrés de la família, i que si queden sense feina difícilment trobaran una altra oportunitat laboral. Formen part del que es considera un col·lectiu d'alta vulnerabilitat. El govern, però, no va accedir-hi, emparat amb un informe tècnic intern que «ens diu que no es pot subrogar el personal», segons va assegurar l'alcaldessa, Noemí Trucharte.

Per la seva banda, el regidor Kilian Tomàs, responsables de l'àrea d'Economia i Hisenda, va reclamar «traquil·litat» per afrontar els canvis que s'han de produir el mes de juliol. Trucharte va assegurar que s'ha reunit tant amb l'empresa com amb la plantilla.