L'Ajuntament d´Olesa ha obert les portes de L´Escorxador durant aquest cap de setmana per mostrar-lo a la ciutadania després d'enllestir les obres de remodelació de l'edifici. Nombrosos olesans i olesanes s'han apropat avui a la tarda i ahir al matí per conèixer com ha quedat un equipament on el consistori hi ha invertit, de moment, 480.000 euros i que pretén ser un espai polivalent on es puguin realitzar diverses activitats.

Durant les portes obertes, alguns regidors del govern local han explicat als visitants en què ha consistit la intervenció que s´ha fet a L´Escorxador i que ha permès rehabilitar un edifici d´estil modernista, construït el 1927 i dissenyat per l'arquitecte Raimon Duran i Reynals.

Concretament, ara s'han completat la segona i tercera fase del projecte, que han consistit en la rehabilitació de façanes, terra, parets, instal·lacions i serveis.

El resultat ara és un únic espai de 585 metres quadrats amb un escenari i als laterals amb uns lavabos, a un costat, i un espai per l'Associació de Veïns de La Rambla, a l´altre.

L'equip de govern també va aprofitar per explicar com serà la quarta fase d´aquesta intervenció i que, en aquest cas, se centrarà en l'exterior de l'edifici amb un pressupost de 225.000 euros. Es vol arreglar l'entorn i crear, sobretot, zona verda amb arbres.

Segons explica l'alcaldessa d´Olesa, Pilar Puimedon, ara «ens han fet arribar el projecte de la quarta fase. Els serveis tècnics de l'Ajuntament l'estan revisant i comptem que en dues setmanes ens donaran el vist-i-plau. Puimedon espera poder començar les intervencions d'aquesta quarta fase a la tardor i que el projecte estigui enllestit «a començaments del 2018».

L'espai de L'Escorxador està concebut per dedicar-lo especialment als joves, tot i que l'Ajuntament treballa encara en definir exactament quins usos se li donaran. Per exemple, es pretén acollir tallers, cursos o activitats per la gent jove del municipi, però «no només això», assegura l'alcaldessa, ja que les dimensions de l'espai permetran albergar esdeveniments o festes quan, per exemple, les condicions meteorològiques impedeixin que es facin a l'exterior.

Puimedon també destaca que han quedat «sorpresos» per la quantitat de gent que ha anat a visitar L'Escorxador i ha destacat que aquest projecte suposa «un pas més en la preservació del patrimoni», ja que es tracta d´un dels pocs edificis modernistes que hi ha a Olesa i s'ha estat «respectuós amb el que hi havia».