L'Ajuntament de Calaf ha nomenat fill il·lustre l'ecomista i ministre Laureà Figuerola. En el ple de dilluns a la nit els tres grups municipals -Junts per Calaf-Acord Municipal, Grup d'Independents per Calaf-Veïns amb Veu i Convergència i Unió- van aprovar la proposta per unanimitat.

Figuerola estrena la galeria de Fills il·lustres. Aquesta és la primera vegada que es nomena oficialment un fill il·lustre a Calaf. Això ha estat possible després que el setembre passat el ple de l'Ajuntament aprovés el Reglament d'Honors i Distincions que estableix la tramitació necessària per tal de fer possible aquesta distinció.

Segons l'acord aprovat, el proper pas serà comunicar a la família de Laureà Figuerola el nomenament de Fill il·lustre i fer la inscripció al llibre de registre.

Aquesta distinció es fa realitat durant la celebració de l'Any Figuerola, que va començar a Calaf el dia 4 de juliol del 2016 i s'acabarà, un any després, el mateix 4 de juliol d'enguany. Un any d'activitats per recordar i donar a conèixer aquest reconegut economista i polític.