El aturats de Martorell tindran un descompte en el bitllet del bus, de la mateixa manera que ja el tenen els menors de 7 anys, persones amb discapacitat i els més grans de 65. L'Ajuntament de Martorell ha pres l'acord en el ple d'aquesta setmana, en el qual pràcticament tots els grups de Martorell van estar d'acord. SOM Martorell es va abstenir. Els preus es modificaran de cara al 2018, perquè s'ha d'aprovar en la propera revisió de taxes.

El regidor d'Espais Urbans, Via Pública i Mobilitat, Lluís Esteve, assenyala que la voluntat de l'Ajuntament és «seguir fomentant l'ús del transport públic i facilitar l'accés a qui més ho necessita». La inclusió d'aquest col·lectiu a la llista de preu reduït es farà efectiva en la propera revisió de taxes.

«La revisió es farà quan presentem la proposta de preus públics per a l'any vinent, però la voluntat nostra és seguir tenint els preus més baixos del país, i promocionar-ne l'ús; tenint en compte que les dades ja ens diuen que els usuaris augmenten any rere any», va explicar Esteve.

Actualment, les tarifes de transport públic de Martorell ja són «molt ajustades: un bitllet senzill costa 0,55 euros, un bitllet de preu reduït, 0,30 euros, i un títol multiviatge (de 10 viatges), 4 euros.

El servei de bus urbà només és obligatori en poblacions de més de 50.000 habitants. Però els diferents governs de Martorell han mantingut el servei per a aquesta població de poc més de 27.000 habitants. Per els actuals responsables del govern municipal, el servei facilita la mobilitat i, al mateix temps, redueix els nivells de contaminació del municipi.

Esteve ha volgut recordar també que Martorell pertany a l'àmbit de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que, entre d'altres, té disponible la targeta T-Mes, que permet als usuaris fer un nombre il·limitat de viatges en 30 dies. Amb aquesta targeta, el descompte per a aturats ja és del 80%.