La Igualada Urban Running-Night Show ha passat de ser l'esdeveniment lúdic, comercial i esportiu a nivell local de les primeres edicions a convertir-se en un referent al territori pel que fa a activitats que agrupen esport i lleure. És la reflexió que fa l'empresa organitzadora, Ocisport, després de la sisena edició que va tenir lloc a la capital de l'Anoia aquest cap de setmana.

Des de l'inici, el nombre d'inscrits no ha parat de créixer, fins a situar-se per sobre de la línia dels 3.000 en les curses d'enguany. Una dada destacable és que, d'aquests inscrits, el 70 % eren de fora d'Igualada. «L'efecte crida de l'esdeveniment va més enllà d'Igualada i els pobles de la Conca d'Òdena, ens hem convertit en un reclam a nivell català: els participants provenen de 150 poblacions d'arreu de Catalunya», explicava Toni Sallent, responsable de comunicació d'Ocisport.

En paral·lel, també va augmentar l'oferta d'activitats que reforçaven el caràcter lúdic de la jornada. La novetat més destacada d'enguany va ser la incorporació d'una caminada intergeneracional: «la caminada, igual que la cursa de patins, la de cotxets, les activitats d'escalada o la festa Flaix, vol obrir les activitats a tota la família, que tothom qui vulgui pugui participar-hi», subratllava Sallent.

Igualada, ciutat d'esport

La iniciativa va néixer fa sis anys a través de l'Ajuntament d'Igualada i l'empresa Ocisport amb la intenció d'atraure públic a la ciutat i, així, contribuir a la dinamització econòmica de la capital de l'Anoia. I, alhora, vincular Igualada amb la imatge de l'esport. En aquest sentit, la Urban Running suma punts a la candidatura d'Igualada Ciutat Europea de l'Esport 2019, presentada pel departament d'Esports del consistori.

Sense nit de compres

Tot i així, aquest any es va perdre la nit de shopping impulsada pels comerciants de la ciutat i que, en les edicions passades, s'havia celebrat el mateix dia de la Urban Running. La idea era aprofitar el moviment dels esdeveniments esportius i lúdics per, a més, oferir l'opció de comprar fins ben entrada la nit. No obstant això, les dues parts van dedidir separar-se en aquesta edició que s'ha celebrat i organitzar els esdeveniments en setmanes diferents.