31 de maig de 2017
31.05.2017
40 Años
40 Años

El consum de tabac està més estès entre la població autòctona que la immigrada

Un estudi fet a Igualada diu que el ciutadà espanyol fuma més que el marroquí o el llatinoamericà

30.05.2017 | 23:40
Tabac en un estanc de Manresa

Set especialistes en medicina familiar i comunitària del Servei d'Atenció Primària Anoia de l'ICS conclouen en un treball de recerca que hi ha més fumadors entre la població autòctona que no pas entre la població immigrant que ha arribat de països estrangers a Catalunya en les onades dels dar-rers anys.

L'estudi, fet a partir de 110 entrevistes, determina que les persones nascudes a l'Estat espanyol són les que consumeixen més paquets de tabac, amb una mitjana de 23,5 cada any, seguides de les originàries del Marroc, amb 20,5 paquets; les dels països de l'Est, amb 17,25 paquets, i les llatinoamericanes, amb 12,5 paquets. La mitjana d'edat d'inici a l'addicció al tabac és de 18 anys en tots els àmbits geogràfics, excepte en el cas dels participants procedents del Marroc, on se situa en 22 anys.

L'autoria del treball és de Karina Guzmán Garcia i Olman Arteaga, adscrites a la Unitat Docent de la Gerència Territorial Catalunya Central en el seu període de formació MIR, que han volgut conèixer altres singularitats relacionades amb el tabaquisme entre les persones estudiades (que tenen més de 15 anys, són fumadores diàries i que fa com a mínim 6 mesos que resideixen a l'Estat). Les persones que reconeixen tenir un grau d'addicció moderat, alt o molt alt són les nascudes al Mar-roc i a l'Estat espanyol.

En relació amb els programes de deshabituació del tabac que ofereix el sistema de salut públic, la majoria de les persones estudiades els desconeix. Tot i que 77 dels 110 participants són conscients de la relació entre el consum de tabac i el càncer de pulmó, n'hi ha 17 que en desconeixen els efectes negatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook