El saló de sessions de l'ajuntament d'Igualada va acollir ahir a la tarda la primera sessió plenària del Consell dels Infants de la ciutat. La regidora d'Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, ha explicat que els joves van procedir a fer la presa de possessió, van signar l'acord amb Unicef per incorporar Igualada al programa de Ciutats Amigues de la Infància, i van fer l'exposició del projecte de coneixement First Lego League. L'ordre del dia també incloïa el lliurament de diferents diplomes a les escoles, conclusions de la primera trobada dels consellers d'infància i un torn obert de paraula.

El Consell dels Infants d'Igualada neix com un ens enfocat a facilitar la participació dels nens i nenes entre 9 i 12 anys, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques municipals que els afectin.

L'Ajuntament pretén aportar una via d'oportunitats de participació en la vida municipal i una eina per exposar aquelles propostes i idees que considerin que han de millorar la seva vida a la ciutat.

El presideix l'alcalde, n'és vicepresidenta la regidora delegada de la matèria d'Infància, i en formen part també els regidors responsables d'Urbanisme, Joventut, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i dos infants representants de cada centre educatiu de Primària. En concret, un alumne de 5è i un de 6è, vetllant sempre per la paritat, i escollits de manera democràtica en cada escola. El Consell es convocarà dues vegades al llarg de cada curs escolar i les reunions se celebraran preferiblement al saló de sessions de l'ajuntament. La primera tindrà lloc aquest mateix dimecres.

Un dels punts destacats de la primera reunió del Consell dels Infants serà la signatura del document que formalitzarà l'adhesió de la capital de l'Anoia com a municipi aliat del programa Ciutats Amigues de la Infància.

L'adhesió a aquest programa implica que Igualada treballarà des d'ara per assolir uns determinats objectius, fins a assolir el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que atorga precisament Unicef.