06 de juny de 2017
06.06.2017
40 Años
40 Años

L'hospital de dia d'Igualada potencia el programa de neuroestimulació

El treball amb els usuaris es porta a terme sobretot amb l'ús de les noves tecnologies interactives

06.06.2017 | 08:53
Activitat d´estrena dels nous ordinadors tàctils amb què es desenvolupa el programa de neuroestimulació

L'Hospital de Dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada, ha posat en marxa un programa de neuroestimulació dels seus usuaris mitjançant l'adquisició de 12 nous ordinadors amb pantalla tàctil.

Els 4 principals objectius del projecte són rehabilitar i compensar funcions cognitives, potenciar l'autonomia funcional i moral de la persona, facilitar i adaptar l'estimulació a les característiques dels nous usuaris, i l'estimulació de la memòria emocional a través de les noves tecnologies. Es practica l'estimulació mitjançant programes específics dos o tres cops per setmana per realitzar el pla dissenyat i controlat per la neuropsicòloga del centre, i amb la participació activa de l'usuari.

Aquests tipus de programes estan dissenyats per realitzar aquesta modalitat d'estimulació i faciliten el contacte amb el terapeuta per resoldre dubtes i incidències. L'ús de les pantalles tàctils facilita molt la tasca dels usuaris que tenen dificultats utilitzant el ratolí.

L'Hospital de Dia Sant Jordi d'Igualada és un recurs psicogeriàtric ambulatori de la xarxa sociosanitària del CatSalut. Atén persones amb perfils diversos, de diferents edats, amb diversitat de tractaments, etiologies del deteriorament i amb un substrat comú: usuaris amb un nivell baix-moderat de dependència. El centre atén persones amb deteriorament cognitiu des del 2005. El 2016 es van atendre un total de 242 persones i les seves famílies.

Una de les principals apostes per atendre les necessitats bio-psicosocials dels usuaris és l'ús de noves eines que poden aportar millores en les formes tradicionals d'estimulació. Fonts del centre destaquen que els ordinadors disposen de programes interactius «que permeten especificitat i individualitat en els tractaments amb un més gran control i seguiment dels resultats i rendiments». Els 12 ordinadors han estat adquirits gràcies a un ajut de l'Obra Social la Caixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema