El Govern ha nomenat aquest dimarts la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, com a nova directora general d'Indústria del Departament d'Empresa i Coneixement. Nascuda a la capital de l'Anoia l'any 1968, Chacón també és des de l'any 2015 regidora de Dinamització Econòmica, Coneixement, Internacionalització i Interior del consistori igualadí pel grup del PDeCAT. A més, és coordinadora del projecte Urbact Retailink sobre la innovació en l'oferta comercial a les ciutats mitjanes. A banda, des de l'any 2008 ocupa el càrrec de directora executiva del Centre de Simulació 4D Health per a la innovació en la seguretat del pacient. Chacón és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té formació especialitzada en el Comerç Internacional.

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha donat a conèixer aquest dimarts al migdia el nomenament d'Àngels Chacón com a nova directora general d'Indústria en el marc de la roda de premsa per anunciar els acords de Govern.

Chacón va entrar a l'Ajuntament d'Igualada l'any 2011 com a independent al grup municipal de CiU i va ostentar la cartera de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme. Entre els anys 2011 i 2015 també va ser coordinadora del projecte Urbact 3D Cities sobre creixement econòmic i innovació en l'àmbit de la salut.

Els anys previs al 2011, Chacón va desenvolupar la seva trajectòria professional en empreses del sector paperer i també va ser gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia entre el 2008 i el 2011.

La nova directora general d'Indústria és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té formació especialitzada en el Comerç Internacional.

Joan Romero, nomenat conseller delegat d´ACCIÓ

En l'àmbit del Departament d'Empresa i Coneixement, el Govern també ha nomenat Joan Romero conseller delegat d´ACCIÓ. Nascut a Barcelona l´any 1972, Romero és Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d´Operacions, i Diplomatura DAF en Direcció d´Operacions i Innovació per ESADE. Ha estat professor d´Economia Mundial i Espanyola a la Universitat de Barcelona i va treballar en el sector bancari i en el sector de la consultoria estratègica abans d´incorporar-se al Centre d´Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat, del qual va ser el director de Planificació.

Amb la constitució d´ACCIÓ com a agència del Govern de la Generalitat de Catalunya per impulsar la competitivitat empresarial a través de la innovació i la internacionalització, Romero va ocupar el càrrec de secretari executiu de l´organització i posteriorment el de director executiu. Ha participat en l´elaboració de diversos plans de suport a l´empresa, entre els quals destaquen els diversos Plans de Recerca i Innovació de Catalunya, el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, els diferents Plans estratègics que han impulsat CIDEM i ACCIÓ en els darrers 15 anys i el Pacte Nacional per la Indústria.

Romero també ha dirigit els Informes Anuals de l´R+D i la Innovació a Catalunya, el Baròmetre de la Innovació a Catalunya i ha col·laborat en diferents anàlisis de la situació competitiva de Catalunya des d´una perspectiva internacional, destacant Reviews of Regional Innovation - Catalonia de l´OCDE i el Catalonia in World Competitiveness de l´IMD.