Olesa de Montserrat obre avui els actes d'una de les festes més concorregudes i multitudinàries de l´any, els Miquelets. Una celebració de només 10 anys, però que ha arrelat amb força. S'espera una afluència d´unes 10.000 persones. La festa, declarada d´interès local pel seu perfil cultural i històric aplegarà durant divendres, dissabte i diumenge al voltant de 40 activitats per a tot tipus de públic.

La festa rememora els fets ocorreguts al llarg dels anys que va durar la Guerra de Successió a la vila d´Olesa de Montserrat entre Austriacistes i les tropes Borbòniques per la conquista del tron Espanyol, amb diverses recreacions històriques de fets ocorreguts i documentats a la vila.

Aquesta edició de la festa, anirà acompanyada de diverses novetats que formen part de les activitats d'enguany. Com a novetat més rellevant i per commemorar la 10ª edició de la festa, una exposició donarà testimoni de l'evolució de l'acte al llarg d'aquests últims 10 anys. La festa també afegirà més música i dansa als actes que es portaran a terme al llarg dels 3 dies, amb la presència La portàtil FM o el grup Filibusters així com tallers de dansa barroca.

Un dels objectius d'aquesta edició és apropar encara més la festa als més joves. Per aquest motiu aquest any i de manera simbòlica, el Marquès de Poal (un dels personatges presents a les recreacions històriques) farà entrega a un nen o nena del poble de La Flama dels Miquelets, símbol de la pervivència de la festa i amb voluntat que aquest acte, segueixi dins el programa d'actes per a pròximes edicions. A més els més petits podran formar part de la Lleva de la Carbasseta on un experimentat Miquelet, instruirà a la Lleva en els moviments més habituals en la instrucció d'un Miquelet.

Enguany hi haurà més espai per a la recreació històrica. La festa també creix en superfície ocupada a la població en algunes de les seves recreacions històriques com la batalla i captura del "Capitan Maria" que doblarà l'espai ocupat per realitzar la recreació atès que és una de les recreacions històriques principals de la Festa dels Miquelets.

Prop de 200 recreadors faran presència a la festa i faran rememorar els fets ocorreguts a la vila a més de la presència d'un mercat Barroc amb unes 70 paradetes per gaudir de la gastronomia tradicional i diverses activitats culturals que complementen l'oferta festiva d'aquests dies a Olesa.