ERC d'Igualada aplaudeix que l'alcalde de la ciutat, Marc Castells (PDeCAT), hagi escollit el batlle de Castellolí, Joan Serra, per ocupar un càrrec de confiança. En canvi, critiquen que l'alcalde igualadí hagi nomenat el mandatari de l'Ajuntament de Veciana, Jordi Servitje -que és del PDeCAT-, perquè consideren que no té «el perfil adequat».

Des d'Esquerra Igualada valoren «molt positivament» que el govern d'Igualada hagi decidit comptar amb els serveis de Joan Serra com a «responsable en la captació d'inversions i promoció de polígons d'activitat econòmica». Serra actualment és alcalde de Castellolí, enginyer superior en Organització Industrial, enginyer tècnic en Explotació de Mines, té un màster superior en Prevenció de Riscos Laborals, i un curs en Desenvolupament Directiu a l'EADA Business School. Serra ha estat fins ara delegat per la junta de govern per l'oficina de Captació d'Inversions de la Mancomunitat de la Conca Òdena i ja s'encarregava de gran part de la feina que se li encomana ara per part del govern municipal, a més de ser un dels màxims responsables del Campus Motor.

Els republicans, però, qüestionen la idoneïtat de la persona escollida per Marc Castells per encarregar-se «del pla de millora dels barris i promoció turística d'Igualada», ja que «lamenten» que «Convergència i Marc Castells no tinguin ningú a la ciutat per responsabilitzar-se de l'estat dels barris d'Igualada i acabin posant un alcalde del seu partit per fer aquesta feina, un fet preocupant». A més a més, afegeixen els republicans, Servitje va manifestar en una entrevista que a Veciana, d'on és alcalde, «ens sentim poc identificats amb l'Anoia», una afirmació que segons ERC és incoherent perquè s'ha de responsabilitzar precisament de la promoció turística de la capital de la comarca. Finalment des d'ERC demanen a Castells que «reconsideri» l'elecció d'aquest càrrec de confiança i s'ofereixen per buscar conjuntament «un perfil que s'adapti millor a les necessitats que tenen els barris de la nostra ciutat i la seva promoció turística».

La CUP s'oposa al nomenament

La CUP d'Igualada es mostra «molt crítica i perplexa» davant la contractació de dos alcaldes de la comarca com a càrrecs de confiança de Marc Castells a l'Ajuntament d'Igualada. En concret, la formació considera que és «inaudit» que dues persones que tenen la màxima responsabilitat política en els seus municipis, passin a formar part del nucli dur del govern igualadí i, a més, lamenten que «les presses emprades per al nomenament i les persones triades no siguin justificables políticament». Al ple del mes de juliol, quan CiU va aprovar, en solitari, la creació de les dues places per urgència, des de la CUP ja es van mostrar sospites sobre la veritable motivació d'aquests càrrecs: «confiem que no passi com en l'anterior mandat, en què el govern Castells va crear vestits a mida per donar feina i sou a militants del seu partit per motius polítics i no pas atenent a perfils professionals», van advertir els cuparies.

Des de la CUP, en termes generals, subratllen la «perplexitat davant el desvergonyiment del govern Castells en aquesta operació que, a més, ha estat tramitada amb inusual urgència i falta total de comunicació cap a la resta de grups». La formació independentista afegeix que es «una maniobra preocupant perquè es desconeix la càrrega de treball que tindran aquests dos nous càrrecs de confiança i que permet col·locar un alcalde del partit a sou de l'Ajuntament».