Aquests tres dies de festa, han estat intensos i amb molta feina a fer, quina valoració en fa de la celebració?

Primer de tot vull comentar que no podríem haver fet res sense, la molta gent que ha vingut a col·laborar desinteressadament. La valoració més important és que funcionem, que creixem i que volem més col·laboradors nous per muntar més festa, més paradetes i més recreadors. La valoració és molt positiva, cada cop més amunt, cada cop més bé.

Pel que fa a l'assistència, creu que hi ha hagut més gent, més afluència enguany?

Tot i que al principi semblava que no havíem de superar l'any passat, al final ens sembla que hem recuperat, hem tingut igual o més gent que l'any passat, sobretot a la tarda. Col·locar la batalla principal el dissabte a la tarda, ha estat tot un encert per potenciar l'afluència de públic.

Quin balanç fa de la col·laboració amb l'Ajuntament per l'organització de la festa?

El tema dels diners sempre es pot millorar, però estem contents, ens hem coordinat bastant bé, sobretot amb l'ajuda de l'Eva Vilaró que ens ha ajudat a la coordinació de la festa amb l'Ajuntament. Però tot bé, tot correcte i esperem que l'any que ve encara sigui molt millor per poder créixer més.

Després de la bona acollida de la festa, teniu pensada alguna novetat important de cara l'any que ve?

Aquest any es volia fer un acte petitet, com una competició que es deia la Sala del Baluard, al final no ha tingut l'èxit que és volia. La idea és que l'any que ve, aquest acte es situí en una hora més adequada per millorar la participació de públic i recreadors dins d'aquest acte.

Una de les novetats d'enguany, ha estat la presència infantil amb la Lleva de la Carbasseta, teniu pensat potenciar els actes per a públic infantil en pròximes edicions?

Veient la volada que va tenir l'Onze de Setembre de l'any passat amb la presència infantil que va acompanyar els Miquelets de Catalunya i veient que a la festa encara han vingut més nens, creiem que és molt important potenciar el públic infantil, perquè aprenguin història i aprenguin d'on venim, perquè aprenguin qui som.

Creu que els actes de recreació històrica i memòria són importants avui dia?

La recreació serveix per fer una mirada al passat, per veure que pots millorar i pots canviar, però la recreació no es pot polititzar. Avui dia ningú defensa reis, no es poden parlar de posicions polítiques similars a les d'avui dia, ja que és una mica absurd. La recreació és important per saber d'on venim però s'ha de tenir en compte que només es fa un personatge i som amics tots, més enllà del bàndol en què s'estigui.