Una família de refugiats del Kurdistan sirià de cinc membres, un matrimoni amb tres fills, va arribar ahir a Calaf, on viuran en una casa de lloguer social. Jordi Badia, l'alcalde del municipi, els va donar la benvinguda. «Estic content que sigueu aquí. Volem que refeu la vostra vida i que recupereu la dignitat com a persones. Us hi ajudarem», va afirmar el batlle calafí adreçant-se a la família.

Els refugiats són d'origen kurd (nació sense estat propi que viu repartida a la zona fronterera de diversos estats com Turquia, Síria, l'Iraq i l'Iran) i vivien a Alep, ciutat siriana molt castigada en el conflicte bèl·lic que viu aquest país.

És la primera família que acull l'Ajuntament de Calaf, que es va comprometre a allotjar-los en un habitatge de protecció oficial, del qual la família en pagarà el lloguer i els consums i les taxes. El compromís també s'estén a donar feina a un dels seus membres. El pare de la família s'incorporarà a treballar a la Brigada Municipal de Calaf amb un contracte de dos anys.

El nouvingut té experiència professional en diverses de les tasques que desenvoluparà quan treballi a la brigada. Els nens estudiaran P-3 i 5è de primària a l'escola CEIP Alta Segarra, que visitaran demà.

Els progenitors, segons ha explicat l'Ajuntament, han assistit a un curs de català, i aviat en faran un altre d'integració a la societat catalana. L'alcalde, Jordi Badia, voldria que la família tingués una bona integració, i proposa a les entitats esportives i culturals que puguin incorporar-los en activitats del poble.

La família de refugiats, que ja ha seguit els protocol d'adaptació marcats al nostre país, es va mostrar molt agraïda per «la dolça rebuda» que han tingut, i ja han formalitzat la signatura del contracte de lloguer. Calaf s'havia ofert com a municipi acollidor.