La Unión Cultural Extremeña Anoia celebra la festivitat de la Guadalupe, patrona d'Extremadura aquest diumenge. La festa es fa en honor de la Verge de Guadalupe, patrona d'Extremadura. L'entitat ha programat una agenda d'actes pensada en retrobar-se amb els seus orígens. La celebració tindra lloc al carrer del Rosari, davant de la seu de l'entitat.

La festa començarà de bon matí amb un esmorzar a base de xocolata i dolços típics extremenys (com les rosquillas o el frito huevo de Mata de Alcántara), que també es podran comprar, fins a esgotar existències, al llarg del dia. Els elaborarà El Buen yantar, el grup de l'entitat que s'encarrega de la gastronomia i que cada any té una excel·lent acceptació.

Cap a 2/4 de 12 és previst fer una cerimònia cantada pel grup de cors i danses El sentir de una tierra, que és un dels moments més especials. La UCE Anoia traurà la petita imatge de l'altar que té a la seu perquè presideixi la festa des de l'escenari.

El moment més concorregut del dia serà a 2/4 de 3 de la tarda, durant el dinar popular a base de paella i amanida. Els tiquets es podran comprar el mateix dia.