La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar ahir el pla urbanístic que ha de permetre que el Centre Europeu de la Pell de Qualitat s'emplaci a Igualada. La reunió va ser presidida pel director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra. El futur Centre Europeu de la Pell de Qualitat serà un annex a l'actual Museu de la Pell i Comarcal d'Igualada.

El nou museu ocuparà les antigues Adoberia Bella i Adoberia Bernades, situades a la cantonada del camí del Rec amb el carrer doctor Joan Mercader i que s'han rehabilitat i adaptat a la nova funció. Les adoberies estaven qualificades per a usos industrials i, a partir d'ara, amb la requalificació d'ahir, seran considerades equipaments públics.

Així es posa ordre urbanístic en una zona del barri industrial del Rec d'Igualada, que ara tindrà aquests usos més museístics. Així «es podrà completar l'illa on s'ubica el Museu de la Pell i Comarcal, seguint l'estratègia de l'Ajuntament de recuperar i regenerar el patrimoni industrial del barri del Rec i potenciar la projecció de la indústria adobera del municipi», segons que han explicat fonts del departament de Territori i Sostenibilitat.

L'Ajuntament d'Igualada està treballant amb aquesta idea des de fa anys. De fet, el 2014 es van dur a terme les obres de restauració de l'adoberia Bella, ja pensant en la possibilitat que esdevingués un punt de difusió de la cultura de la indústria de la pell a la capital de l'Anoia. A part d'acollir aquest Centre Europeu de la Pell de Qualitat, l'Ajuntament i els adobers es volien posar d'acord perquè aquesta antiga indústria fos, també, un centre per al debat i la promoció del món de la pell. L'adoberia ha de ser un lloc on aquesta empresa pugui mostrar els seus productes a dissenyadors.