L'Ajuntament de Montbui ha completat les darreres setmanes la transformació de la plaça de la Unió del barri de Vista Alegre. La millora i la renovació de material urbà ha consistit a posar al dia i canviar aquells elements lúdics que són més utilitzats pels infants. Aquesta mesura, duta a terme per l'Ajuntament de Montbui, s'ha dut a terme tenint en compte les demandes dels veïns i també tenint present que aquest parc, per la seva ubicació i proximitat amb el riu Anoia, serà un dels espais que «canviaran de cara» radicalment un cop es dugui a terme el futur Parc Fluvial del Riu Anoia a Montbui, segons ha explicat l'alcalde de la població, Teo Romero. Es tracta, segons el mateix batlle, d'una actuació que es completarà en el futur amb una intervenció urbanística que canviarà la imatge d'un dels principals accessos del nucli urbà montbuienc.

Tenint en compte la previsió de dur a terme aquesta futur parc fluvial, els canvis i millores en aquest indret són per «garantir la seguretat en el dia a dia en la utilització dels elements del parc», segons han explicat fonts municipals. El compromís del govern era «fer aquestes mesures correctores, amb la intenció de millorar la seguretat i de dignificar l'espai, però ara no podíem fer una inversió més ambiciosa en una zona que en el futur proper canviarà completament».

Amb l'entrada en servei del Parc Fluvial del riu Anoia a Montbui s'ha de produir un canvi radical. «Tot aquest espai guanyarà moltíssim, i serà l'hora d'avaluar els canvis fets», segons les mateixes fonts. Ara per ara, el consistori s'ha proposat garantir la seguretat dels petits i grans que utilitzen el parc», explica l'alcalde.

El futur Parc Fluvial és un dels reptes per a aquest mandat 2015-2019. Malgrat les complicacions administratives i la necessitat de finançament, des de l'equip de govern municipal es té avançada la feina, «i l'objectiu és poder acabar de concretar el finançament i disposar dels permisos corresponents, tenint en compte que l'Agència Catalana de l'Aigua hi té molt a dir». «Pensem» -afegeix Romero-, «que Montbui mereix en aquest entorn un espai lúdic i d'esbarjo».