08 de novembre de 2017
08.11.2017
40 Años
40 Años

Igualada recupera la llista de socis del 1938 dela Unió de Cooperadors

07.11.2017 | 22:43

Unicoop Cultural, cooperativa hereva de la Unió de Cooperadors d'Igualada i actual propietària i gestora del Teatre de l'Aurora, ha recuperat la llista de membres de l'entitat l'any 1938, una documentació que va ser incautada durant la Guerra Civil i que fins ara haiva estat a l'arxiu de Salamanca. Fonts de l'entitat han explicar que la llei de 21/2005 de restitució a la Generalitat de Catalunya dels document confiscats amb motiu de la Guerra Civil els ha permès el retorn del llistat. Els documents propietat de la cooperativa que es trobaven a l'Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola, a Salamanca.


Després d'un llarg procés administratiu, el president d'Unicoop Cultural, Lluís Segura, i el secretari de la mateixa entitat, Pere Pelfort, han pogut recollir el llistat a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Es tracta d'una relació d'afiliats amb expressió del número de familiars de la Unió de Cooperadors d'Igualada datada de l'any 1938. El document original i amb bon estat de conservació compta amb 63 pàgines on s'hi relacionen tots els socis de la cooperativa, un total de 1.692, i inclou el detall dels seus familiars.


Segons la directora de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, Marta Vives, «es tracta d'una documentació molt interessant ja que mostra la relació de persones que en aquell moment es van cohesionar per poder tirar endavant les seves famílies en uns moments de guerra i de moltes dificultats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema