La Llacuna celebra diumenge la Fira de Sant Andreu i la Matança del Porc a la Llacuna. La fira pròpiament tindrà lloc diumenge, 3 de desembre, al nucli del municipi. La fira fa 38 anys i s'hi va sumar la Matança del Porc

L'exhibició del costum de matar el porc era abans el plat fort de la festa, però les normatives sanitàries han portat a no matar l'animal públicament. El porc es compra mort i el que es pot veure és com es fan els embotits i altres aliments per part dels productors i elaboradors d'embotits del poble Diumenge al matí comença amb les graelles i les botifarres de l'esmorzar. Al mateix temps es pot veure l'elaboració d'embotits, que més tard es podran degustar juntament amb el pa amb botifarra, allioli i vi del municipi.

A més, al centre del municipi hi ha el comerç del sector obert per mostrar els embotits que s'hi eleboren. També es mostra el patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic.

L'activitat comença dissabte a les 6 de la tarda amb una exposició «Artesania de colors», al Centre de Cultura i Turisme.