Un nen «respectuós, generós, amable, responsable, sincer, que no diu mentides, que és amic de tots, que sap guanyar i sap perdre» és el rei per un dia de l'Escola Mowgli d'Igualada, és el seu Sant Nicolau, el jove que regna en el dia en què l'escola anuncia la proximitat de les festes de Nadal. La baixada de l'escola Mowgli d'Igualada, plena de nens, de pares, d'avis, de tiets i d'algun exalumne va acollir ahir al matí per 56è any consecutiu la celebració de la Festa de Sant Nicolau, el patró dels infants. Una festa inspirada en la que fan els escolanets de Montserrat i que, segons la tutora del grup de 5è (els mowglis), Gemma Parera, «els nens i nenes de l'escola esperen amb neguit perquè els anuncia l'arribada de Nadal» i que també «pretén inculcar als infants valors com la generositat, l'alegria i el respecte». Aquest any, l'alumne escollit per representar el personatge ha estat Miquel Sierra, de cinquè de primària.

L'acte va començar a les 9 del matí amb l'arribada de Miquel Sierra a l'escola a cavall i vestit de bisbe en record de Sant Nicolau. Allà l'esperaven tots els alumnes, de P1 a 6è, cantant la cançó del Virolet Sant Pere. Sant Nicolau va saludar a tothom fent tres voltes al pati i va baixar del cavall. Tot seguit, es va dirigir al menjador de l'escola, on els seus companys de 5è van explicar a totes les classes, començant pels més petits, qui és Sant Nicolau i la importància que té per a la comunitat Mowgli. Aquí Sierra va pronunciar el seu discurs. Un parlament concís que va captar l'atenció de tots els infants. Nicolau va atorgar a cada grup un cistell ple de mandarines i panses per esmorzar, i un calendari del 2018 amb fotos i frases representatives dels valors de la festa.

A la segona part de la festa, els mowglis van representar l'obra de la llegenda dels Tres petits infants, també anomenada Cantata de Sant Nicolau, composta pel mestre Joan Llongueras. La interpretació va constar de set cançons que, a diferència d'altres anys, no només van anar acompanyades per un piano, sinó també d'altres instruments. Els alumnes van tractar cadascuna de les melodies de diferent manera. Van cantar, interpretar, recitar, inclús van fer un ball de bastons davant d'un públic de curta edat molt respectuós.

Miquel Sierra va explicar a Regió7 que estava nerviós «perquè representar Sant Nicolau és una gran responsabilitat per a mi». Ser-ho comporta, entre altres coses, privilegis com decidir quines activitats es faran a la tarda a l'escola (futbol o un altre esport per als que no siguin amants de fer xuts a la pilota). En Miquel va ser escollit pels seus vint-i-tres companys de classe en una votació, perquè és la persona que compleix els valors que descriuen la figura de Sant Nicolau. Principis com ser respectuós, generós, amable, responsable, sincer, no dir mentides, ser amic de tothom, saber guanyar i saber perdre.

A la festa també hi van assistir, com cada any, Carles Balcells, exalumne, que va recordar als nens la importància d'aquest dia per a l'escola i els va animar a sortir a escena amb força i fer sentir orgullosa a la seva professora.