La Mancomunitat de la Conca d'Òdena fa una campanya contra l'ús sexista de les joguines, coincidint amb el període nadalenc. La voluntat dels municipis que intengren aquest organisme és crear consciència que el joc durant la infància desenvoluparà en cada persona unes habilitats socials i li transmetran un model i rols concrets. La campanya vol difondre que no hi ha jocs de nens i jocs de nenes i que classificar les joguines segons això és sexista i genera discriminació.

La proposta també convida a fomentar les joguines que són creatives i cooperatives i insta a evitar les que són més violentes. Reclama que s'analitzin bé els catàlegs de joguines i els anuncis televisius des de casa, per tal d'evitar aquesta divisió sexista que perpetua els rols tradicionals de la societat.

Els responsables de la campa-nya adverteixen de la diferenciació que es fa des de ben petits entre el que es considera un joc de nens i un joc de nenes, i la connotació més positiva que té l'un respecte de l'altre. Es considera que aquesta diferenciació és el primer exemple d'una discriminació que també es traslladarà a edats més avançades en l'àmbit laboral i a l'hora de repartir els rols socials segons els sexe.