L'escola d'Esparreguera és la protagonista del calendari municipal per al 2018. D'aquest calendari, que porta per títol «L'educació com a eina de progrés. Passat, present i futur a Esparreguera» se n'editen 8.000 exemplars, 6.000 dels quals es repartiran a través dels comerços i de les empreses anunciants i 2.000 quedaran a l'ajuntament per ser recollits per qualsevol ciutadà que en vulgui a partir d'aquesta setmana.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament d'Esparreguera, Antonio Ferre, destaca que «el calendari efectua un relat sobre el món educatiu d'Esparreguera que el converteix en quelcom més que un calendari, ja que l'apropa més a un llibre». Totes les imatges pertanyen a l'Arxiu municipal.

Ferre assegura que en qualsevol societat avançada, l'educació és un pilar fonamental, i que a Esparreguera aquest 2017 ha estat «un any molt intens pel que fa a l'educació, ja que s'ha completat la primera fase del Projecte Educatiu de Ciutat, s'han incorporat els tallers de criança i educació compartida i s'han regularitzat els tallers de l'Escola d'Arts Plàstiques amb la implementació de la tarifació social.