La biblioteca municipal l'Ateneu d'Esparreguera ha publicat el seu Pla d'Acció 2018, que asse-nyala la manca d'aparcament gratuït i de senyalització com les seves principals debilitats.

El pla conté totes les accions concretes que l'equipament preveu dur a terme durant l'any que acaba de començar. Fa una diagnosi de la situació de la biblioteca i estableix prioritats tenint en compte les necessitats d'Esparreguera, i segueix set línies estratègiques: fomentar l'hàbit lector, potenciar l'aprenentatge al llarg de la vida, promoure vincles amb els centres educatius, potenciar l'ús de la col·lecció, promoure l'equipament, vetllar per la qualitat i la millora dels processos i cooperar amb altres biblioteques.

L'anàlisi permet també conèixer quins són els punts forts i febles de la biblioteca municipal, tant des d'una visió externa com interna.

En aquest sentit, destaca la manca d'aparcament gratuït a prop o d'una senyalització que permeti trobar fàcilment la instal·lació a qui no la coneix. El pla reclama també un conserge, figura que s'ha cobert amb plans d'ocupació temporals; i destaca que moltes activitats són realitzades per voluntaris, fet que, en alguns casos, pot comportar una manca de compromís.