Els Pastorets de Calaf encaren la recta final amb les últimes tres representacions els dies 14, 21 i 28 de gener. El muntatge d'una de les propostes més veteranes del país, ja ha celebrat amb èxit tres funcions, els dies 17 i 25 de desembre i 8 de gener. Des de la primera representació el 1925, Calaf representa el text de Josep Maria Folch i Torres que, des de fa anys compta amb la direcció dels calafins Josep Garriga i Antonino Mestres. Des de fa més de 90 anys, milers de persones han gaudit d´uns d´Els Pastorets més espectaculars i tradicionals de Catalunya que compten amb més de 100 intèrprets i una cinquantena de decorats i que es representen, un any més, al Casal de Calaf.

La proposta compta amb una posada en escena "cuidada fins a l´últim detall", segons la pròpia organització. La música, component imprescindible d´Els Pastorets, és una versió revisada i adaptada de la partitura original escrita pel compositor Mossèn Valentí Miserachs i Grau que, amb el motiu del 90è aniversari, van retocar i adaptar algunes peces que interpreten la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i el Cor ARSinNova.

Els Pastorets de Calaf son fruit d´una llarga tradició arrelada al poble de Calaf des de fa més de 90 anys. Una tradició que ha esdevingut espectacle gràcies a la col·laboració incansable de centenars de vilatans que al llarg dels anys i amb els seu esforç i dedicació, han aconseguit que un text escrit per Josep Ma Folch i Torres fa més d´un segle sobre l´Adveniment de l´Infant.