Vilanova del Camí serà aquest diumenge 14 de desembre una vila medieval del segle XV. El carrer Major, l'antic camí ral que unia Barcelona i Lleida amb Saragossa, acollirà prop d'un centenar d'expositors entre artesans, firaires, comerços i entitats locals.

La Fira del Camí Ral, que aquest any arriba a la seva vintena edició, és avui un esdeveniment cultural, esportiu i comercial «consolidat al municipi». El públic assistent, que els darrers anys ha estat del voltant dels 10.000 visitants, gaudeix de la tradicional mostra de productes artesans, antics oficis, espectacles i activitats infantils i familiars. I aquest any, com a novetat, també podran conèixer el vessant històric d'aquesta fira. Aquesta ha estat una aposta del regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios, que creu que cal explicar els orígens del camí ral i de com era i es vivia a la Vilanova medieval.

Un altra de les novetats d'aquesta edició de la fira ha estat concretar-la en el temps per tal centrar-la, i aquest any serà la del segle XV. Palacios assegura que això «ha permès enfocar els espectacles i les recreacions històriques i teatrals segons la vida, els costums i l'esdevenidor d'aquest segle».

Amb l'objectiu de recrear la Vilanova del segle XV s'han elaborat dos panells informatius i s'han programat diferents espectacles com una exhibició d'esgrima medieval.