10 de gener de 2018
10.01.2018
40 Años
40 Años

El Saló de la infància d'Igualada rep més de 14.700 visites els dies de Nadal

L'Ajuntament considera que la xifra d'assistència consolida la ubicació de l'Escorxador per a l'esdeveniment

18.01.2018 | 13:29
El saló de la infància d´Igualada

Les naus de l'Escorxador vell d'Igualada són, defiitivament, l'espai per al Saló de la Infància de la capital de l'Anoia. Més de 1.000 joves hi han passat cada dia durant les festes de Nadal. En total, 14.700 persones, fins al passat dia 4. La xifra satisfà l'Ajuntament igualadi. La regidora d´Infància i Joventut, Patrícia Illa, n´ha fet una valoració positiva, tant pel que fa al funcionament com a l´afluència de visitants i l´acceptació de les activitats proposades. El saló s´ha anomenat en aquesta ocasió El Saló Tecnològic i ha tingut com a principal objectiu l´estímul de l´interès per aquest àmbit entre els més petits després que, en anys anteriors, s´abordessin altres eixos temàtics com els invents, la música o el cinema, entre altres.

Al Saló s´hi van oferir,segons dades municipals, en total 32 activitats per a diferents edats, vuit més que en l´edició anterior, un fet que va ser possible gràcies a la utilització de més espai exterior i l´optimització dels espais interiors. Durant els dies que s´ha celebrat, hi han treballat específicament una directora, sis coordinadors i 75 monitors, contractats per l´Ajuntament d´Igualada, a banda de 23 persones procedents d´empreses o entitats externes. L'Ajuntament també ha comptat amb la col·laboració de 22 empreses o entitats que han esponsoritzat les activitats que s´hi han celebrat i hi han pres part també 22 entitats sense ànim de lucre que han dut a terme exhibicions de tot tipus, mostrant així que el teixit associatiu de la ciutat és ric i participatiu en tots els àmbits: cultural, esportiu o de lleure. A més, per primer cop es va comptar amb una nova aplicació per a dispositius mòbils, amb tota la informació del saló i un concurs diari, que va tenir 164 descàrregues.

El departament municipal de Joventut destaca especialment que les activitats relacionades amb l´eix temàtic d´enguany, com la realitat virtual, el Minecraft, el muntatge d´un circuit elèctric en una postal o l´ampliació de les Plays, han tingut una gran acollida, sobretot amb els infants més grans, un segment d´edat que en altres edicions no havia trobat propostes prou atractives. Es valora molt positivament també la separació i ampliació de l´espai nadons, que ha permès ampliar els tallers i manualitats dels més petits, així com la nova distribució de l´espai, diferenciant clarament l´àrea de petits de l´àrea de grans

Finalment, pel que fa a les activitats de sempre, també es va optar per afegir perruqueria al maquillatge, ampliar l´aventura o fer circuits de karts i patinets, fets tots ells que van ampliar i millorar l´oferta. De cara a la propera edició, segons avança Illa, s´estudiarà la possibilitat que els infants de dos anys puguin participar en més activitats del saló, tal i com han suggerit moltes famílies. Més de 600 infants al Torneig Caga Tió D´altra banda, el torneig esportiu Caga Tió, impulsat pel departament d´Esports de l´Ajuntament d´Igualada amb la col·laboració del Consell Esportiu de l´Anoia, ha celebrat la seva 26a edició al voltant, com és tradició, dels dies de Nadal i Sant Esteve. El complex esportiu de Les Comes ha acollit, doncs, diferents activitats i competicions esportives, que han aplegat en total 642 infants, repartits en 117 equips diferents, 37 corresponent a l´ESO i 80 pel que fa a les edats de primària.

La regidora d´Infància i Joventut ha posat en valor la importància d´oferir a les famílies i els infants d´Igualada diferents propostes per les vacances nadalenques: des del lleure i els continguts didàctics del Saló fins l´activitat esportiva i les competicions del Caga Tió. A més, des del departament d´Esports es destaca especialment el fet que el canvi de format engegat ara fa dos anys, que fa que tots els nois i noies participants prenguin part en tots els esports proposats i no només en un de sol, està tenint una bona recepció i estimula l´interès per altres disciplines. De cara als propers anys, es fixa la prioritat d´estimular la participació al Caga Tió d´infants que formen part d´equips d´esport federat. Segons Illa, la valoració d´aquesta nova edició per part de l´Ajuntament d´Igualada és doncs, satisfactòria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema