26 de gener de 2018
26.01.2018
40 Años
40 Años

La Generalitat millorarà l'aeròdrom d'Òdena perquè estigui dins de normativa

El secretari d'Infraestructures considera que les obres donaran possibilitats de creixement a la instal·lació

27.01.2018 | 07:08
Ricard Font, secretari d´Infrestructures, a la fira Aerospot d´Igualada

Aeroports de Catalunya, empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha licitat les obres per adequar l´aeròdrom d´Igualada-Òdena a la normativa estatal. Les actuacions que es duran a terme permetran equiparar la instal·lació a les noves normes de seguretat operacional d´aeròdroms d´ús restringit. L´import de la licitació és de 256.400 euros i es preveu que les obres comencin a finals de març, amb un període de cinc setmanes.

Aquestes millores gairebé dos anys que estaven pendents de poder-se realitzar i no tenir-les completades era un problema per als gestors de les instal·lacions. L´aeròdrom d´Òdena havia estat triat pel tripartit per ser un dels aeroports corporatius, que havien de descongestionar les operacions comercials de l´aeroport del Prat. La crisi econòmica i canvis polítics van deixar aparcat aquell pla d´infraestructures de vol i Òdena va tornar al règim del aeròdroms comarcals. Entre un projecte i un altre, però, la pista anoienca havia quedat fora de la normativa.

Les actuacions que es duran a terme consisteixen en la regeneració del paviment de la pista, l´adequació dels pendents de la pista per evitar obstacles en els primers 100 metres de la superfície de transició, la retirada d´una caseta ubicada a la capçalera 17, la reparació de la tanca perimetral i senyalització de la tanca, una noa zona de bombers, la substitució de les torres i les mànegues de vent per unes que segueixin la normativa i fer la senyalització adequada.

El secretari d´Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha destacat que aquesta actuació és un primer pas perquè l´aeròdrom pugui acollir més activitat. «És un factor de modernització per a aquesta instal·lació amb l´objectiu de generar més activitat tant aèria com econòmica, que repercutirà també a Igualada i Òdena», ha exposat. Per a Font, «aquest és un exemple de col·laboració entre els municipis i la Generalitat que ha d´ajudar a l´activitat econòmica».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema