01 de febrer de 2018
01.02.2018
40 Años
40 Años

L'alcalde de Martorell reclama ser de la zona 1 del transport metropolità

Una martorellenca té la primera T-Verda del Baix Llobregat, per haver canviat el cotxe pel transport públic

31.01.2018 | 23:43
Mònica López rep la primera T-Verda del Baix Llobregat

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, reclama que el seu municipi «sigui inclòs dins de la zona 1 del sistema tarifari integrat de la xarxa de transport metropolità», una mesura que serviria per incentivar l'ús del transport públic. Ser de la zona 1 faria que el preu del bitllet i de les targetes multiviatge fos més barat que el de les actuals. L'alcalde ha fet la petició en el marc d'un acte de lliurament de la primera targeta T-Verda del Baix Llobregat (per a qui canvia el cotxe privat per l'ús del transport públic) a una veïna de la seva població.

Fins que no es faci aquesta incorporació, l'alcalde de Martorell ha demanat que «totes les estacions del municipi formin part de la mateixa zona tarifària». Actualment, Martorell té tres estacions de tren incloses dins de dues zones diferents: Martorell Vila-Castellbisbal pertany a la zona 2 i les de Martorell Central i Martorell Enllaç formen part de la zona 3. Fonollosa ha reivindicat la necessitat «de posar fi a aquest greuge».

Fonollosa reivindica millores en la xarxa de transport públic. En aquest sentit, demana a l'Estat que s'acabin les obres de la estació intermodal de Martorell. L'alcalde recorda que «des de fa més de 10 anys estem pendents que ADIF i l'Estat facin la inversió que toca, una inversió que estava dins del projecte inicial i que facilitaria la mobilitat i l'ús del transport públic».

Fonollosa i el director general de l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, van lliurar ahir la primera targeta T-Verda del Baix Llobregat a Mònica López, veïna de Martorell, que ha estat la primera veïna de la comarca del Baix Llobregat que l'ha sol·licitat. López podrà viatjar gratuïtament durant 3 anys en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia), dins les 6 corones). És el premi a López per portar el cotxe vell a desballestar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema