Igualada ha convocat una nova edició de la Fira de l'Ensenyament, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de febrer a l'antic Escorxador, impulsada per l'Ajuntament. L'horari dels dos dies serà de 2/4 de 10 del matí a les 3 de la tarda amb entrada gratuïta per a tots els assistents.

Patrícia Illa, regidora responsable de les àrees municipals d'Ensenyament i Joventut, va destacar ahir, dimecres, les principals novetats d'aquesta edició, acompanyada del vicepresident tercer del Consell Comarcal de l'Anoia i responsable de l'Àrea de Serveis a les Persones, Xavi Pérez.

Entre les novetats més rellevants, hi ha precisament la implicació del Consell Comarcal, que facilitarà el transport amb autobús als instituts de la comarca. Aquesta col·laboració fa que enguany, de cara a divendres al matí, ja es tingui confirmada l'assistència de 1.300 estudiants. També en aquesta edició hi haurà un agent que rebrà els grups i, a la seva arribada, els farà una breu introducció de tot el que podran trobar al recinte, segons ha explicat la regidora.

A la fira s'hi podran trobar una trentena d'universitats i escoles, tant públiques com privades, que exposaran la seva oferta d'estudis superiors.

En un altre dels espais de la fira, hi haurà catorze col·legis i instituts, que exposaran la seva oferta formativa d'ensenyaments professionals i artístics reglats, cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció (PFIs). En aquest apartat també s'hi podran trobar els instituts que ofereixen formació en PFIs.

Donant continuïtat a una de les novetats de l'any passat, que va tenir molt bona acollida, també hi exposaran les seves possibilitats professionals, formatives i d'orientació laboral els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, l'Escola Oficial d'Idiomes, CEINA, el Grup Àuria, TIC Anoia, Garantia Juvenil i el Consell Comarcal de l'Anoia.

A la Fira de l'Ensenyament d'Igualada hi haurà punts d'orientació personalitzada, amb professionals que resoldran dubtes sobre la presa de decisions i itineraris acadèmics.

També s'hi podrà trobar el Punt d'Informació Juvenil de l'equipament municipal La Kaserna, que oferirà dades de serveis d'interès per als estudiants, com ara habitatge i mobilitat.