L'institut Daniel Blanxart, d'Olesa de Montserrat, ampliarà la seva oferta de cursos formatius el proper curs. L'any passat es va aconseguir ampliar a Olesa aquesta oferta recuperant el cicle formatiu de grau mitjà en Gestió Administrativa i oferint un nou cicle d'atenció a les persones en situació de dependència, i ara s'ha aconseguit una vella reivindicació: poder oferir un cicle de grau superior en Animació d'Activitats Físiques i Esportives.

Aquesta millora de l'oferta educativa s'inscriu en la petició que l'Ajuntament d'Olesa, juntament amb altres municipis, ha fet de manera reiterada al Departament reclamant ampliar l'oferta d'ensenyaments professionals.

Tots aquests cicles se sumen als que ja oferia l'institut Daniel Blanxart de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i el de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el medi natural. L'institut també ofereix un cicle formatiu de grau superior d'Administració i Finances, i dos programes de formació i inserció, un d'auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques d'aigua i gas, i un d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, en aquest darrer cas, per a alumnes amb necessitats educatives especials.

L'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, ha celebrat que s'hagi pogut aconseguir novament l'ampliació de l'oferta en formació professional al municipi, sobretot perquè fins ara hi havia un buit a la zona, que feia que l'alumnat s'hagués de desplaçar fins i tot fora de la comarca a cursar els cicles formatius. L'alcaldessa ha destacat la importància que els alumnes que cursin el grau mitjà en Esports puguin tenir la possibilitat de cursar també al mateix centre el grau superior

Per la seva banda, el director de l'institut Daniel Blanxart d'Olesa, Xavier Favà, s'ha mostrat molt satisfet pel fet que el departament d'Ensenyament de la Generalitat hagi aprovat ampliar l'oferta formativa del centre de cara al curs vinent amb un nou cicle formatiu de grau superior en Animació d'Activitats Físiques i Esportives.