El Campus Universitari d'Igualada ha estat aquest diumenge una de les capitals del robot jove en la celebració d'un enfrontament de la First Lego League. L'equip que s'ha classificat a Igualada ha estat Vec's, de l'escola Vedruna de Sant Sadurní d'Anoia. De la totalitat d'equips d'Igualadins, i de gent d'altres indrets del territori, els classificats passaran a la següent etapa competitiva.

Els petits inventors, d'entre 6 i 16 anys, van haver de dissenyar androides que fossin capaços de superar algunes missions a contrarellotge. A més a més, se'ls va demanar possibles solucions per la millora d'una temàtica d'interès mundial. Sota el consell d'un entrenador, els equips d'entre 2 i 10 participants van haver de fer front a aquests dos grans reptes.

Berta Roca, de l'equip d'organització, explica a Regió 7 que «el First Lego League va més enllà dels robots: es fomenta la comunicació, el treball en equip, l'experiència vital, l'interès científic i altres valors essencials. És molt més que una simple competició».

Enguany la problemàtica a tractar ha estat la gestió de l'aigua, un repte a partir del qual els infants van haver d'enginyar solucions. Com transportar-la o com fer-ne ús responsable van ser alguns dels interrogants que van haver de resoldre. Aquesta primera part va ser prèvia a la trobada d'ahir.

Des de feia mesos, els petits inventors ja barrinaven com resoldre aquesta qüestió. També treballaven en un projecte científic que tenia com a objectiu la creació d'un robot. A la petita màquina programada pels infants se li van encomanar algunes accions, com transportar aigua simulada amb peces de Lego blaves.