Des de l'Estació Vella i fins al carrer Sant Josep els comerços igualadins han ofert els seus millors descomptes. La capital de l'Anoia ha tornat a viure una jornada de comerç de proximitat, però aquest cop amb la novetat -que ja celebra un any- que suposava una ubicació centralitzada: uns 100 establiments, combinats amb música i activitats, s'han repartit al llarg d'un quilòmetre sencer al Passeig Verdaguer.

El dia ha aguantat, i malgrat que les baixes temperatures a principi de setmana el termòmetre oscil·lava entorn els 13°, però acompanyat per vent. Milers de visitants han recorregut el tram de botigues efímeres concentrades en una de les artèries viàries de la ciutat, tot i que també molts negocis han optat per treure el seu gènere fora al carrer, just davant de la seva botiga com era habitual veure en les passades edicions. El Passeig Verdaguer ja està acostumat a aquest tipus d'actes, ja que acull amb freqüència anual la Fira de Reis d'Igualada, i des de fa dos parells d'anys la Fira Multisectorial de la comarca a finals de primavera.

"Molt millor que l'any passat", apuntava la responsable de la botiga de roba Gonzalo, parlant de les vendes. "Crec que la gent està més animada, potser perquè de mica en mica la crisi se'n va o senzillament perquè la gent té més ganes de comprar". "També és cert que oferim productes amb preus molt competitius", afegia. I és que les botigues d'estoc van aprofitar per treure's de sobre el gènere que els havia sobrat de la temporada passada i les rebaixes, a preus molt assequibles. No era estrany, per tant, topar-se amb cartells de descomptes del 30 al 50%. Per facilitar la feina dels comerços, els organitzadors van procurar provadors portàtils per tal que els clients poguessin emprovar-se la roba, i així assegurar la compra.