05 de març de 2018
05.03.2018
40 Años
40 Años

El cuiner igualadí David Andrés fa el salt als llibres

El creatiu xef serà una de les novetats del proper Sant Jordi amb un volum de receptes que publica Columna

10.03.2018 | 07:31
A l´esquerra, l´arquitecte Xavier Andrés, i a la dreta de la imatge el seu germà i cuiner, David Andrés

El cuiner igualadí David Andrés viurà el primer Sant Jordi com a autor d´un llibre. Columna Edicions (del grup Planeta) treu al carrer el proper 21 de març «De l´alta cuina a casa. David Andrés», un volum amb receptes d´un dels cuiners joves amb més projecció del país. Andrés és cap de cuina del restaurant ABaC, el tres estrelles Michelin que dirigeix el manresà Jordi Cruz a Barcelona, i és propietari conjuntament amb el seu germà Xavier del restaurant Somiatruites, a Igualada.

La proposta de fer el llibre li va arribar fa pocs mesos, després que es conegués que la guia Michelin havia atorgat a l´ABaC la tercera estrella. Planeta estava buscant un cuiner emergent per poder treballar amb ell i Joan Roca, el cuiner del prestigiat Celler de Can Roca, va posar el nom d´Andrés sobre la taula. I, a partir d´aquí, tot ha estat fàcil per poder fer el llibre, segons Andrés.

L´editorial estava interessat amb les receptes innovadores del cuiner igualadí i ell, a més a més, en establir una relació amb el seu món. D´aquí que el llibre parla d´ell, de la família i d´Igualada, i del seu treball. I a l´hora de presentar les receptes divideix el volum en les quatre estacions i en 24 receptes. Per a cada estació de l´any hi ha un dels seus mestres i cuiners que hi fan una aportació (una plat propi), que és el que obre cada capítol. Per tant, el xef Xavier Pellicer, amb qui es va iniciar a l´ABaC fa 9 anys , obrirà la primavera; Jordi Cruz, l´estiu; Joan Roca, la tardor, i Jean Louis Neichel, l´hivern. I el pròleg serà d´un altre dels grans noms de la cuina peninsular, Andoni Luis Aduriz (Mugaritz).
                         

Andrés es considera alumne de tots ells, i amb tots manté una execel·lent relació, el que li ha facilitat de poder comptar amb l´aportació que els ha demanat. El cuiner igualadí està satisfet amb el resultat del llibre, que incorpora tant receptes que ha creat per a la cara de l´ABaC com algunes del Somiatruites, que és el seu projecte mé personal, i, com a comú denominador, «la creativitat a la cuina».

Andrés està treballant, també, per ser altre cop a la final del concurs de joves cuiners San Pellegrino, un concurs a nivell de tot el món. Per tercer any, l´igualadí serà el representant de la península. L´any passat es va quedar a les portes de vèncer i enguany torna a optar al guardó.

El futur hotel Somiatruites comença les obres


Des del 2013 David Andrés té un projecte personal, el restaurant Somiatruites, que en un any, aproximadament, hauria de dir-se: Hotel-restaurant Soiatruites. Superades totes les fases de projectes i de sol·licitud de permisos, l´hotel es comença a construir la propera setmana. S´han de fer tres pilars que afectaran l´actual restaurant i que seran l´únic punt de suport de l´estructura de l´hotel. Com explicava ahir Xavier Andrés, arquitecte i copropietari, s´ha procurat fer una estructura molt lleugera que no es recolzarà sobre l´estructura de l´actual restaurant.

Serà un hotel petit, de 7 habitacions, amb un concepte nou per a un client «que es pugui sentit com a casa». La qualitat energètica serà A i a la coberta hi tindrà un hort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook