08 de març de 2018
08.03.2018
40 Años
40 Años

Esparreguera posa en marxa sis itineraris que mostren la vila al visitant

El govern local té la voluntat de posar en relleu els elements que més embelleixen la població

07.03.2018 | 23:57
Presentació de la nova senyalització de les rutes

Esparreguera estrena sis itineraris turístics per posar en relleu el patrimoni literari, natural, geològic, dels invents, de la ceràmica i del campanar, i promocionar el turisme i el comerç local. Els sis itineraris es van inaugurar dissabte en el marc de la Fira Modernista d'Esparreguera. Aquest dia es va poder veure la nova senyalització en tòtems que l'Ajuntament ha distribuït per diferents indrets de la vila. Els cartells ofereixen informació sobre els recorreguts. Totes les dades estan disponibles també a través de codis QR i s'han editat igualment una sèrie de díptics explicatius.

La voluntat de l'equip de govern és mostrar Esparreguera i fer-la més agradable als ulls del visitant, segons ha explicat l'alcalde, Eduard Rivas. El projecte ha tingut el treball conjunt de les regidories de Comerç, Arxiu Municipal i Memòria Històrica, i el govern ha creat una comissió de gent experta per donar suport a l'hora de dissenyar les rutes.

De moment, s'han presentat sis itineraris, als quals en el futur se'n podrien sumar més: la ruta natural segueix camins rurals fins al mas Manader; la ruta del campanar; la de la ceràmica, que és una aproximació al passat terrisser, en què es recorre decoracions de ceràmica a les façanes de les cases i es visita un obrador en actiu, les Ceràmiques Sedó; la ruta dels invents dóna una visió del patrimoni industrial i científic; i la ruta geològica, que permet observar roques i minerals in situ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook