Molts igualadins van acabar la seva Setmana Santa als carrers del nucli antic de la capital de l'Anoia veient el pas de la processó del Sant Crist. El pas de la imatge de Crist va ser seguida amb un respectuós silenci. Igualada manté viva una tradició de més de 400 anys d'història documentada.

Entre els grups integrants de la processó molts portaven ciris i fanalets guarnits amb protectors blancs en la lenta caminada de la processó. La comitiva ocupava el centre del carrer i a les voreres centenars de persones seguien encuriosides per la tradicional comitiva religiosa.

Presidia la processió el bisbe de Vic, monsenyor Romà Casanova -que al matí ja havia presidit l'eucaristia-, que estava acompanyat pels representants eclesiàstics d'Igualada i els fidels congregats. Entre les personalitats civils de la comitiva hi havia l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que va acompanyar la imatge i els religiosos en tot el seu trajecte fins a l'arribada a la plaça de Pius XII. La comitiva anava acompanyada de la Banda de Música d'Igualada.

La comitiva tenia una escassa presència de cares joves, un fet que ja és habitual en les darreres edicions i en molts dels actes que organitza l'Església a casa nostra.

Un cop finalitzada la processó, just abans de l'entrada dels diferents gremis i associacions a la basílica de Santa Maria, l'Agrupació Bitrac Dansa va obsequiar el públic assistent amb una versió de la Moixiganga Igualadina, relacionada amb diferents moments de la passió de Crist. Aquesta Moixiganga s'ha aconseguit recuperar pel folklore local gràcies a la fundadora de l'esbart i actual directora, Misericòrdia Pàmies. La unió de la tradicional processó amb la representació de la Moixiganga reforça la voluntat de la ciutat d'Igualada de preservar els seus balls i les seves tradicions més singulars.

En finalitzar l'acte, la processó va entrar al temple de Santa Maria amb una nombrosa presència de públic on es va tornar a desar el Crist. Va tancar la celebració a l'església la coral de Santa Maria i l'organista Lluís Victori. Els propers dies, la imatge tornarà a l'església del Roser.