Igualada acull aquest divendres els actes centrals del Dia Mundial de l´Activitat Física a Catalunya, promoguts des de la secretaria general de l´Esport i la secretaria de Salut Pública de la Generalitat i que porten per lema "Gent activa, gent feliç". En aquesta ocasió i a nivell local, la jornada compta també amb la col·laboració de les regidories d´Esports i d´Entorn Comunitari de l´Ajuntament.

Durant tot el dia es desenvolupen nombroses activitats físicoesportives, principalment al Parc Central de l´Avinguda Catalunya on, al llarg de la jornada, hi han de passar al voltant de 2.500 persones: 2.000 escolars en les trobades esportives comarcals del matí i la tarda, 200 participants en la caminada col·lectiva que s´ha fet fins el Mirador de Montserrat i 300 persones més en el conjunt de tallers de salut i activitat física programats. A més, diferents clubs, entitats i equipaments de la ciutat també desenvolupen diferents propostes aquest divendres.

L´alcalde, Marc Castells, el secretari general de l´Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i la subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, han visitat al matí el Parc Central i han recordat als assistents la importància de mantenir els bons hàbits i l´activitat física, des de la infància fins l´edat més avançada, com a eines imprescindibles per a una bona salut.

El matí de Catalunya Ràdio, des d´Igualada

Dins del conjunt d´actes de la jornada, Catalunya Ràdio ha emès en directe, des del Teatre Municipal l´Ateneu i amb una unitat mòbil establerta al Parc Central, el programa El matí de Catalunya Ràdio, conduït per Mònica Terribas i que ha aplegat un nombrós públic.

A banda de l´actualitat informativa del dia i les actuacions musicals dels Mishima i Carla Serrat, s´han abordat temes com la candidatura d´Igualada a Ciutat Europea de l´Esport 2019, amb l´alcalde d´Igualada, i els beneficis de l´activitat física, amb el secretari general de l´Esport i el secretari de Salut Pública de la Generalitat. doctor Joan Guix.