L'AMPA de la llar d'infants municipal l'Espígol, a Igualada, ha iniciat una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament de la ciutat la construcció d'un pas elevat davant de l'escola per tal de garantir la seguretat dels alumnes i els seus acompanyants en les entrades i sortides del centre. L'escola està situada a l'avinguda d'Emili Vallès, s/n, que és una via molt transitada. Bona part del trànsit es deu als pares i familiars que acompanyen joves a altres centres o equipaments (Institut INS Pere Vives i Vich, Institut Milà i Fontanals, Escola Emili Vallès, Estadi Atlètic Municipal). La recollida de signatures es pot efectuar a l'Escola Emili Vallès o a la mateixa llar d'infants.

Actualment, davant de la llar d'infants municipal l'Espígol hi ha un pas de vianants no regulat per semàfor i a peu pla. Els pares consideren que caldria fer un pas elevat perquè així els vehicles redueixen la velocitat. Ara, segons els pares, «hi circulen molts vehicles a gran velocitat, sense respectar aquesta senyal viària». En un comunicat fet públic ahir, afegeixen que «molts vianants tenen dificultats per aconseguir creuar aquest carrer». La velocitat dels vehicles fa témer que es pugui produir un accident per atropellament.

Es podria estudiar la regulació a través de semàfor per evitar també la circulació que superin els límits permesos pel vial.

Evitar el vandalisme

Per altra banda, els pares d'aquest centre també han iniciat una campanya per reclamar a l'Ajuntmaent que posi policies locals a fer vigilància sobre temes de consums de drogues i seguretat ciutadana.

Just al costat de la llar d'infants hi ha una petita zona verda en la qual és comú trobar-hi joves i adolescents en horari lectiu «fumant substàncies il·legals, ocupant tota la via pública, amb música a tot volum i consumint begudes alcohòliques. Segons els pares, l'espai ha degenerat en els darrers mesos, sol estar brut, i això això fa que aquest indret, a la pràctica, sigui un espai inaccessible.

Fins i tot, en alguna ocasió, han assaltat l'espai de joc de la llar d'infants i han robat material de joc dels més menuts.

Els actuals responsables de l'AMPA de l'escola l'Espígol han coincidit en assenyalar que «un control policial sovintejat a la zona evitaria la constant presència de joves i adolescents en horari lectiu bevent i fumant, o molestant familiars i nens que accedeixen o són dins les instal·lacions de la llar d'infants, des d'on, els mateixos nens i nenes, poden veure'ls mentre es troben al pati de jocs». Segons els pares, aquest ja seria un pas important per tal de tenir un entorn del centre escolar més pacífic.