Xarxa Igualada, l'entitat que programa el teatre infantil a la ciutat, va rebre divendres a la nit el premi Estel Blanc que lliura cada any Esquerra Republicana de Catalunya de l'Anoia a una persona o entitat que treballi en «la defensa de la llengua, la cultura, les tradicions i el patrimoni del nostre país», com va recordar la diputada i vicepresidenta de la mesa del Parlament de Catalunya, Alba Vergés. L'entitat celebra enguany els seus 40 anys d'existència.

El premi es va lliurar en el decurs del sopar de la república que organitza ERC a la comarca de l'Anoia a l'entorn del 14 d'abril. En l'edició d'enguany, més de 300 persones s'hi van aplegar, en un èxit de convocatòria.

En aquesta ocasió, van recollir el guardó, que va lliurar el president del Parlament, Roger Tor-rent, l'actual presidenta de l'entitat, Eva Galtés, i dos membres històrics del grup, Agustí Coll i Jordi Dalmau, que van iniciar el camí amb l'entitat, en aquell moment Rialles.

Va ser justament Coll qui es va adreçar al públic en nom dels 15 membres que actualment formen el col·lectiu a la capital de l'Anoia, després que Galtés fes l'agraïment més genèric. Coll va recordar els orígens de la formació d'aquest grup, que era un model únic a Europa. «És un viatge que vàrem començar i que continuem amb tota la nostra força i energia, però també amb una certa tristor, perquè després de 40 anys el nostre viatge ha tornat, en molts sentits, al punt de sortida», en referència a la situació política que viu el país.

Coll també va aprofitar la seva intervenció per denunciar «l'atac constant i mesquí contra la nostra cultura» i va recordar que «la finalitat del grup era apropar el teatre i la cultura als més joves, programar i educar».

Després del lliurament del premi va intervenir el president del Parlament, Roger Torrent, que va agrair l'esforç en particular de Xarxa Igualada, per la seva tasca, i de la resta d'entitats socials i culturals que treballen pel país.